ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναγιώτου στο {TS}: «Θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»

Παναγιώτου στο {TS}: «Θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»

Ο Νίκος Παναγιώτου μεγάλωσε με την στρογγυλή Θεά και μέχρι σήμερα πορεύεται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρώην διεθνής τερματοφύλακας, πλέον προπονητής, και κατά την δική μας άποψη ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους για να μας αναλύσουν το επικείμενο ντέρμπι (Κυριακή, 26/11) ανάμεσα στην Ανόρθωση και την ΑΕΛ στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ο κ. Παναγιώτου, ο οποίος μετά και το πέρας της τρίτης του θητείας στον Ερμή ακόμη δεν έχει βρει την επόμενή του ποδοσφαιρική στέγη, μίλησε στο Themasports και μας είπε τις δικές του απόψεις αναφορικά με το μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Λάρνακα. Τι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση; Ποιοι οι παίκτες βαρόμετρα; Ο παράγοντας έδρα θα επηρεάσει; Όλα αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν πιο κάτω.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Κύπριος κόουτς:

Ντέρμπι έχει η 13η αγωνιστική με την Ανόρθωση να φιλοξενεί την ΑΕΛ. Ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Είναι ένα ντέρμπι με δυο πολύ φορμαρισμένες ομάδες την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που έχουν κοινό σημείο τις πολύ σφιχτές άμυνες και διαθέτουν μέχρι στιγμής δυο από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι το οποίο θα βασιστεί πολύ στην δύναμη και το πάθος και κατά την δική μου άποψη το παιχνίδι θα κριθεί πολύ στις στημένες φάσεις».

Οι δυο ομάδες (ΑΕΛ και Ανόρθωση) διαθέτουν την καλύτερη αμυντική λειτουργία του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ να δέχεται μόνο 5 γκολ και η Ανόρθωση 7.  Αυτόματα πάμε σε ένα παιχνίδι που θα δούμε πολύ λίγα γκολ ή και καθόλου;

«Το ότι θα προσέξει ο ένας τον άλλον και θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη είναι κάτι που θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν και θα επιδιώξουν να έχουν κέρδος από αυτό το παιχνίδι. Είναι και οι δυο ομάδες πολύ δυνατές ειδικά στο κομμάτι των στατικών φάσεων όπως σας ανάφερα και πριν».

Το στοιχείο της έδρας θα δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους ή δεν θα διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο;

«Εντάξει το στοιχείο της έδρας θα παίξει τον δικό του ρόλο. Είναι ένας ακόμη αντίπαλος που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ θα πρέπει να τον ξεπεράσουν. Ο κόσμος της Ανόρθωσης έχει δείξει ότι είναι διψασμένος για την διάκριση, μια διάκριση που περιμένει εδώ και μια εφταετία με οκταετία και βάλε και νομίζω ότι το «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα είναι καμίνι. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο».

Ποιοι παίχτες μπορούν να αποτελέσουν τα κλειδιά της αναμέτρησης για τις ομάδες τους;

«Η Ανόρθωση διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι ηγέτες και μπορούν να διαδραματίσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο πρωταγωνιστικό ρόλο και να δώσουν με την δική τους απόδοση το ανάλογο αποτέλεσμα. Σίγουρα από την αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης δεσπόζουν οι δυο στόπερ με την απόδοσή τους και νομίζω είναι ότι καλύτερο για την Ανόρθωση που έχει στην διάθεσή της ένα Πράνιτς ο οποίος εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα σε πολλά παιχνίδια έχει σερβίρει έτοιμα γκολ για τους επιθετικούς. Επίσης πιστεύω ότι βαρόμετρο είναι και ο Ράγιος ο οποίος είναι μαέστρος και για ακόμη μια φορά λέω ότι οι στημένες φάσεις θα αναδείξουν τον νικητή. Από πλευράς ΑΕΛ βλέπουμε να έχει μια ρέντα στο σκοράρισμα ο Αρουαμπαρένα τα τελευταία παιχνίδια. Ο Βοζίνια με τη δική του παρουσία στο γήπεδο δείχνει ότι  έχει πετύχει στον άσο η ομάδα της ΑΕΛ και από εκεί και πέρα ένας άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα θεωρώ ότι μπορεί να είναι ο Σίλβα και ο Ντάνι».

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι αήττητη σε όλο το πρωτάθλημα την γεμίζει με έξτρα πίεση ή με αυτοπεποίθηση;

«Το να είσαι ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και να μην μπορείς να αντέξεις την πίεση τότε δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το ρόστερ. Μια ομάδα που είναι αήττητη δεν είναι κομμάτι πίεσης να παραμείνεις αήττητος αλλά είναι αγωνιστικά ένα κομμάτι αυτοπεποίθησης και νομίζω είναι σε αυτό το κομμάτι που χτίζει η φετινή Ανόρθωση καθώς είδαμε πως πολλά παιχνίδια τα καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι λόγω της κούρασης αλλά λόγω της αυτοπεποίθησης που έχουν οι ποδοσφαιριστές και αυτό λειτούργησε πολύ θετικά για να έρθουν τα αποτελέσματα και να βρίσκεται η ομάδα στην κορυφή».

Ένα σχόλιο για την αγωνιστική κατάσταση των δυο «μονομάχων»;

«Νομίζω πως ένα κομμάτι που ξεπέρασε στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα της ΑΕΛ, είναι πως τα περισσότερα παιχνίδια της τα κερδίζει με ένα γκολ, εκτός του τελευταίου ματς με την Σαλαμίνα. Εκεί είναι που δυσκολεύεται λίγο, στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Από την άλλη η Ανόρθωση έχει ένα πλουραλισμό στο σκοράρισμα αν και αν δεν κάνω λάθος τα τέσσερα από τα δώδεκα παιχνίδια τα έχει κερδίσει από τους δυο στόπερ. Και εδώ φαίνεται ότι υπάρχει λίγο πρόβλημα στο τομέα του σκοραρίσματος, πράγμα που έχει αλλάξει λίγο τα τελευταία παιχνίδια με το ανέβασμα του Καμαρά και σίγουρα για την Ανόρθωση ήταν ότι καλύτερο ότι ο Παλάνγκα το τελευταίο παιχνίδι πέτυχε γκολ και δεν ήρθε τέρμα από τα δυο στόπερ της ομάδας, πράγμα το οποίο μας είχε συνηθίσει τα τελευταία παιχνίδια».

Τακτικά πως θα προσεγγίσουν το παιχνίδι οι δυο προπονητές;

«Δεν περιμένω κανένα από τους δυο προπονητές να βγει ψηλά να πιέσει, αντιθέτως θα περιμένουν να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουν όποιες αδράνειες βρουν στην αντίπαλη άμυνα να τις εκμεταλλευτούν. Νομίζω με αυτή την εικόνα θα εξελιχθεί το παιχνίδι και θα έχει σίγουρα αρκετή δύναμη στο χώρο του κέντρου με αρκετές προσωπικές μονομαχίες.»

Το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος ή στην τακτική;

«Το πάθος είναι ένα κομμάτι το οποίο σε αυτά τα παιχνίδια το χρειάζεσαι. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα κριθεί στην σωστή τακτική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες και επιμένω ότι θα κριθεί από τις στατικές φάσεις».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top